16 de des. 2012

ACTE DE PRESENTACIÓ DE LA NOVA ETAPA DEL PATRONAT PARROQUIAL




El dissabte 1 de desembre, a la Sala Municipal Roser Carrau i amb assistència plena, va tenir lloc la presentació de la nova etapa del Patronat Parroquial de Vilassar de Mar. L’acte va ser presidit per el Rector de la Parròquia Mn. Antoni Roman, pel President de l’entitat, Kim Cabot i pels representants de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, la Regidora de Cultura Meritxell Vinaixa i pel Regidor de Festes Populars i Joventut Jordi Tàpies.
L’acte va ser presentat per Jaume Cabot de Vilassar Radio que va fer un breu recorregut per la història del Patronat Parroquial en quatre etapes històriques:
-          Des de 1917 i fins la Guerra Civil a l’any 1936. Etapa amb objectius d’instrucció i educació a la joventut i  de foment a la millora moral i econòmica de les classes populars i productives.
-          Des de 1940 i fins 1973 amb objectius similars a l’etapa anterior però mes adaptats a la societat de l’època.
-          Des de 1973 i fins l’incendi de l’entitat a l’any 2003. Etapa moderna del Patronat Parroquial amb la celebració del 75 aniversari l’any 1992 i etapa trista amb l’incendi que deixar inservibles les instal·lacions.
-          L’actualitat, on la il·lusió d’un municipi en reactivar una entitat, quasi centenària, i que es necessita per complementar a la societat actual i ajudar-la a mantenir valors cristians, fan que es torni a posar en marxa una nova etapa amb nous reptes i projectes.
Per la seva part Mn. Antoni Roman va manifestar les ganes amb les que emprenia el projecte i que, encara que fos el més nou vingut i bastant desconeixedor de la història d’aquesta institució,  farà tot el que sigui possible per, en aquests temps difícils que vivim, col·laborar amb una iniciativa com aquesta amb projectes socials, culturals, esportius, etc., que puguin arribar a tot el municipi i complementin les necessitats d’ una societat on la Parròquia no pot arribar.
El President de l’entitat Kim Cabot va fer un discurs amb molt contingut i emotiu on va ressaltar el repte i la il·lusió de liderar l’inici d’aquesta nova etapa, però també va manifestar que sense la col·laboració de tots res serà possible. Va finalitzar la seva intervenció presentant a la resta de membres de la Junta i explicant els diferents projectes i activitats en els que s’estan treballant.
L’acte va tenir diferents actuacions per part del Cor Parroquial de Vilassar de Mar que va iniciar l’acte amb dos supèrbies interpretacions, el Grup de Poesia que va recitar sis poemes d’Antoni Bori i Fontestà amb una interpretació i posada en escena magnífiques i finalment,  un grup de joves músics de diferents parròquies que van interpretar tres cançons pop i van amenitzar la part final de l’acte.
Els membres del Patronat Parroquial agraïm a tots els assistents la seva participació a l’acte, a l’Ajuntament de Vilassar de Mar el seu interès i col·laboració, a la Parròquia i col·laboradors la gran ajuda que presten en tot moment i demanem a tot el municipi de Vilassar de Mar col·laboració i entusiasme per iniciar una nova etapa d’una institució que forma part de la història del nostre estimat municipi.