8 de juny 2015

5ª JORNADA LLIGA INTERPARROQUIAL 2015


Crònica d'en Gerard Porta
El passat diumenge 24 de maig, es va celebrar un esdeveniment molt important. No estem parlant de les eleccions municipals, sinó de la 5a i última jornada de la IV Lliga Interparroquial.
La seu de la jornada va ser a Santa Coloma, on tots els equips es van trobar per celebrar el final de la lliga. Després de la pregària inicial, es va fer la presentació dels projectes presentats per les parròquies, on aniria destinada una part de la inscripció de cada jugador. Entre els tres projectes presentats (Cottolengo, DISA i Camerun), el projecte guanyador va ser el de destinar els diners a construir escoles i comprar material escolar pels nens de Camerun.

Amb la confirmació de que Sant Martí del Clot no assistiria a la jornada, l'equip de Vilassar de Mar saltava al camp matemàticament com a campions de la lliga 2015. Amb aquesta notícia, els nostres jugadors es van prendre el partit amb calma, relaxats i sense pressió alguna. Però Badalona tenia unes altres intencions... Des del primer minut, l'equip del Patronat Parroquial de Vilassar de Mar va intentar posar el seu joc i domini, però amb el cap pensant més en la celebració, donava facilitats perquè Badalona llences potents contracops. El primer gol va venir de part dels nostres, amb un dubtós fora de banda reclamat de forma homogènia i contundent per part dels jugadors de Badalona, Rafa va anotar el primer gol de la tarda. Els rivals, descontents per la decisió arbitrària, van augmentar la intensitat del partit i van posar per davant el contacte físic que el bon joc. Entrant fort, jugant amb el cos i utilitzant els colzes fregant el límit de la falta, van descol·locar un Vilassar descentrat i passiu. Amb un 2 a 1 a favor de Badalona i amb una calma tensa es va arribar a la mitja part.
Amb un equip completament diferent mentalment, va saltar el camp els nostres amb ganes d'oblidar les errades del porter i, imposant el seu gran estil de joc net, capgirar el resultat i imposar-se. Ràpidament van aconseguir tenir el partit controlat i aniquilar qualsevol intent de contracop. Només una errada del porter no entenent-se amb el defensa va propiciar el 3er gol de Badalona. Però aquesta va ser l'única aproximació dels contraris i l'únic xut que van fer a la segona part. Aquesta impotència en veure que no podien traspassar el mig camp, va ser la que va degenerar en entrades dures i poc amistoses cap als jugadors del Vilassar; on els àrbitres no van saber aturar a temps aquest creixent contacte físic sense ànim de voler jugar la pilota. L'olla a pressió va petar quan Roger, va regatejar un parell de defenses i es va plantar sol davant l'àrea, on el porter i capità del Badalona va sortir veloç a llançar-se al terra amb les cames aixecades, les quals van impactar als genolls de Roger, fent-lo caure bruscament al terra, i no evitant el gol. Aquesta acció antiesportiva va ser la que va fer esclatar a tothom, els jugadors de Badalona encara es van animar més i els de Vilassar van intentar defensar la pilota el més intensament possible, però sense fer falta en cap moment. Amb el partit desvariat i els àrbitres fora de joc i sense saber que fer, veient que se'ls havia anat de les mans i no ho havien aturat quan tenien l'oportunitat, aquests van decidir suspendre el partit. Una decisió gens acceptada pels nostres jugadors, els quals la van trobar injusta i fora de lloc.
Havent viscut aquesta situació poc desitjada en aquesta lliga d'amistat i germanor, es va dur a terme l'entrega de premis, on l'equip del Patronat Parroquial de Vilassar de Mar va rebre el trofeu que l'acredita com a campió de la IV Lliga Interparroquial. El premi a l'equip "+ Guay", va ser per Premià de Mar, al qual se li va reconèixer la constant participació i animació.
I aquí finalitza la Lliga Interparroquial 2015, però aquí també es comença a organitzar la Lliga Interparroquial 2016, amb la qual es vol millorar el nivell d'aquest any, es vol aconseguir la participació de més equips i, sobretot, amb la qual es vol agermanar i créixer junts en la fe.
Des de l'equip del Patronat Parroquial de Vilassar de Mar, us volem agrair el vostre constant suport durant aquesta temporada. Us podem assegurar que l'any que ve ens hi tornarem a deixar la pell!
Felicitats campions!!!