28 de febr. 2018

PRESENTACIÓ TEMPORADA PASSIONS DE CATALUNYA



Dissabte 24 de febrer, a la Sala de la Façana del Monestir de Montserrat, va tenir lloc la presentació de la Temporada de les Passions de Catalunya, un acte organitzat per la Federació Catalana de Passions amb el suport de la Generalitat de Catalunya.

Les diferents passions, que formen part de la federació, van presentar les novetats de la temporada i així, la Passió de VdM “Crist ha mort per nosaltres”, organitzada pel Patronat parroquial i que des de fa dos anys forma part de la federació, també va participar presentant la que serà la seva representació número 25. Una comissió formada per Kim cabot, Mercè Rovira, Sussi Tarter, Iñaki Lejartegui i Carles Malfeito, va exposar la història de la nostra passió i les seves principals característiques.

L’acte va estar presidit pel director dels Serveis Territorials del Departament de Cultura a la Catalunya Central, lluís Cerarols, que va fer la cloenda al mateix, però també va comptar amb un vídeo gravat per l’ocasió pel Conseller de Cultura de la Generalitat, Lluís Puig, cessat per l’aplicació de l’article 155, animant a preservar i promocionar aquest patrimoni cultural del nostre país com son les passions de Catalunya.

Actualment la Federació catalana de Passions està formada per vuit passions: Cervera, Olesa, Esparreguera, Ulldecona, La Cava, Vilalba dels Arcs, Llinars del Vallès i Vilassar de Mar.