6 de nov. 2013

CINEMA DE VALORS AMB MOSSÉN PEIO


El dimarts 5 de novembre, col·laborant amb l’Arquebisbat de Barcelona en la X Mostra de Cinema Espiritual, el Patronat Parroquial va projectar la pel·lícula “Hannah Arendt” a la Sala Mª Roser Carrau.

La pel·lícula va ser presentada i comentada per Mn. Peio Sánchez, teòleg, responsable del departament de cinema de la Delegació diocesana de Mitjans i director de la Mostra de Cinema Espiritual de Barcelona. Basada en la historia real de la filòsofa i teòrica política judeo-alemanya Hannah Arendt, gira entorn a la resposta d'Arendt al judici de l'ex-nazi Adolf Eichmann l'any 1961 que va cobrir per la revista The New Yorker. Els seus escrits sobre el judici es van convertir en polèmics per la seva descripció d'Eichmann i dels consells jueus, així com per la introducció de l'ara famós concepte de "la banalitat del mal".

La radicalitat del be i del mal, el mal arrelat en la societat, l’amor i el perdó, entre d’altres, son alguns dels valors tractats en aquesta pel·lícula que van poder gaudir una trentena de persones.

Des del Patronat Parroquial agraïm la confiança de la Delegació diocesana de mitjans i a Mn. Peio Sánchez per la vetllada de cinefòrum espiritual.