13 de des. 2015

TIMBUKTU


Divendres 11 de desembre el Patronat Parroquial va projectar a la sala Roser Carrau la pel·lícula francomauritana “Timbuktu”, que formava part de la XII Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya.

La sessió va estar presentada per Agustí Iglesias de la direcció d’Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya, i per Fàtima Taleb, primera regidora musulmana a l’Ajuntament de Badalona.


La pel·lícula, del director Abderrahmane Sissako i basada en fets reals, relata la ocupació de la ciutat maliense de Tombuctú l’any 2012 per extremistes religiosos jihadistes. Un relat de denúncia i condemna de la violència i barbàrie, però que al mateix temps mostra com tota persona, inclús un bàrbar extremista, te capacitat de reflexió i remordiments.

Al final de la projecció, debat obert entre els assistents on es van tractar, entre d’altres, conceptes com integració, esforç per entendre altres cultures, religions i marginació. Per la seva part Fàtima Taleb va explicar que el concepte de yihadisme està extret de context, ja que Jihad significa l’esforç que fa cada persona en el seu dia a dia per construir, mentre que matar és incompatible amb l’Islam.

Des del Patronat Parroquial agraïm a tots els assistents, la seva participació en aquesta sessió enriquidora de cinema que, per tercer any consecutiu, forma part de la Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya.