31 de gen. 2015

1ª JORNADA LLIGA INTERPARROQUIAL 2015


Reportatge de la televisió de l'Església de Barcelona:

El passat diumenge 25 de gener, els equips es van retrobar a la Salle de Premià de Mar per iniciar la IV Lliga Interparroquial.

Aquest any, la lliga compta de 7 equips: Mataró, Badalona, Sant Martí del Clot, Hospitalet, Premià de Mar, Santa Coloma i Vilassar de Mar.

Ja que la competició la juguen set equips, i, per tant, un d’ells queda sense parella, els organitzadors de la lliga van pensar (com a símbol també de companyerisme) crear un vuitè equip format per un jugador de cada equip participant, anomenat els All-Stars. Així, tot i que a vegades juguin com a contrincants, en el moment en què els hi toqui competir com a equip “All-Star” seran companys de plantilla i podran conèixer-se més fàcilment.

Com ja sabeu, aquesta lliga és diferent de la d'en Messi, Cristiano i companyia...
Cada equip està format per sis jugadors en pista, comptant el porter,  amb la representació mínima d'un membre dels dos sexes a l'equip.. Els sistemes de puntuació i classificació de la Lliga es regeixen per dos barems: el dels resultats de cada partit, i el de “El + Guay”.

Si l’equip guanya s’emportarà tres punts, si empata 2 i si perd 1. Els gols marcats de cap puntuen doble i és indispensable que cada equip porti un distintiu idèntic en el seu equipament. A més a més, quan un jugador cometi una falta haurà d’escollir entre ballar durant 10 segons o sortir fora del terreny de joc durant 30 segons.

Però el partit també es juga fora del camp i, en cada jornada de Lliga, es valoraran aspectes com la celebració divertida, saber encaixar esportivament els gols en contra, animació de l’afició, balls originals, disfresses, participació dels integrants de l’equip... Totes aquestes propostes donen lloc a una nova categoria de premi: El + Guay. 

Després de fer una pregària comunitària, una batucada interpretada pels membres de l'equip de Premià, va animar l’inici d’aquesta Lliga. Poc a poc, totes les esquadres es van presentar davant els seus “rivals” i van mostrar quina era la seva bandera i van explicar el per què del seu logotip. Ben equipats, van sortir al camp a donar-ho tot. Gols no en van faltar però aturades de primer nivell tampoc. Els nervis dels companys d’equip s’intuïen en l’aire mentre els àrbitres demanaven un joc net.

Després de la tercera posició de l'any passat, l'equip es presentava amb moltes ganes de millorar la gesta. Amb cares noves, l'equip del Patronat Parroquial de Vilassar es va haver d'enfrontar a l'equip de Mataró. Acompanyats del fred i el vent, el partit va començar ràpid i potent, amb moltes contres i un gol en contra que va fer despertar l'equip. Però un ràpid contra cop servit des de la porteria, amb la pilota passant pels peus de tots els jugadors, va acabar amb un xut del capità, propiciant l'empat que els donava tranquil·litat.

Però Mataró, gràcies a un altre contracop i aprofitant els forats que deixaven en defensa els jugadors del Vilassar, van fer-se amb el segon i seguidament amb el tercer gol. Amb aquesta situació, calien canvis ràpids i efectius. Assumint cadascú el seu rol, i situant-se en el seu lloc, l'equip va començar a dominar el joc i tenir més possessió de la pilota, aproximant-se i creant cada cop més ocasions de gol, però els xuts no entraven.

Finalment, un xut des de fora de l'àrea d'en Nico va trencar amb la mala sort i va obrir el camí cap a la remuntada. Just abans del descans, un recuperació de pilota del capità va acabar amb gol i posant l'empat a 3 i deixant-ho tot per decidir a la segona meitat.

Un cop recuperades les formes, els dos equips van tornar al camp amb ganes de guanyar. Tot i la intensitat i pressió inicial presentada pels jugadors del Mataró, els nostres no es van arronsar i van saber aguantar la pressió oferida i amb més ambició i iniciativa, van portar el partit i a base de pilotes creuades i centrades, desmarcades i corners, van anar-se apropant i finalment, amb dos gols del capità, van aconseguir la primera victòria de la temporada. Un victòria que els situa líders empatats amb Premià, Badalona i Sant Martí del Clot, i els fa afrontar la següent jornada amb una dosis de motivació extra.

La pròxima jornada serà el 22 de febrer, a Santa Coloma.

Us hi esperem a tots! 

També trobareu més informació de la jornada i altres temes a la pàgina web de MCJ (Moviment Cristià de Joves): 
http://mcjbcn.com/