15 de gen. 2013

ELS REIS MAGS A L’ESGLÉSIA: ADORACIÓ O OBLIGACIÓ?


La nit màgica dels Reis Mags comença amb la tradicional “Cavalcada” on famílies senceres surten al carrer per seguir les carrosses reials amb els Reis, els seus patges i tota la comitiva, tot recordant que fa mes de dos mil anys tres reis mags van arribar a Betlem, guiats per un estel lluminós, per adorar i fer regals al nou nat Jesús.
Els nens i nenes més petits, que són els mes feliços del moment sabent, perquè els hi expliquem, que els Reis els hi portaran regals i presents com van fer llavors amb l’Infant Jesús. És per això que el circuit que recorre la cavalcada té una parada important a l’Església perquè els Reis Mags puguin, com van fer ara fa uns dos mil anys, adorar a l’Infant Jesús. Aquest acte emotiu es fa amb l’Església plena de gent, especialment nens i nenes, que volen veure als Reis de prop i l’adoració que fan a l’Infant Jesús.
Doncs be, quina decepció causa que dels tres Reis, només Gaspar va fer reverència i acte d’adoració. Tant Melcior com Baltasar van passar olímpicament i ni van mirar al Mossèn que amb l’Infant Jesús en braços estava al seu costat. També cal mencionar que la majoria de patges tampoc van fer cap mena de senyal d’adoració.
Ajuntament i especialment Regidoria de Festes Populars que organitzeu aquest acte,
¿tant difícil és que els Reis siguin respectuosos amb aquesta commemoració de la nostra religió?
¿tant difícil és indicar prèviament als integrants de la comitiva que no entrin a l’Església per obligació i que han de donar exemple, especialment davant de tants infants que els estan idealitzant?
Personalment considerem que no costa tant i que aquest tipus de detalls s’han de tenir molt en compte si volem donar sentit a aquestes tradicions tant nostres.
A veure si l’any vinent no fallem!!!!

Consell Parroquial -Gener 2013-