Cor Parroquial


Història de les Corals de la Parròquia de Sant Joan

Encara que des de sempre hi ha hagut diferents formacions Corals que feien el servei religiós, ja que inclús, històricament es sap que la Missa coneguda con la d'en Ribera, va ésser estrenada per una formació coral que existia a la Parròquia, ja pels anys 1880 i que, a més, trobem que en els programes de festa major dels anys 20 i 30 es cantaba la Pontifical de Perossi, el veritable fil conductor per arribar a l'actual Cor Sant Joan, començà l'any 1935, amb l'arribada a Vilassar de Mossén Joan ReBull, com a organiste tutilar de la Parròqua, qui va organitzar la primera Coral contituïda com a tal. L'any 1935 el Rector de Vilassar, Mossén Joan Roig i Ramoneda, va dotar a l'Esglèsia d'un orgue monumental, i se'n fa càrrec Mossén Joan i posteriorment crea la Schola Cantorum. Després de l'obligat interval de la Guerra Civil es torna a formar l'agrupació amb elements que la majoria en aquell moment formàven part de l'agrupació de Sarsuela Amadeu Vives. També crea una Escolania per tal de poder interpretar obres en veus blanques, ja que en aquell moment la Schola Cantorum era formada només per veus masculines.
Després d'un llarg periode de servir a l'Esglesia provisional ubicada a la Capella de les Monges, l'any 1942 es canta a cel obert al iniciar les obres de l'actual Esglesia, la Pontifical de Perossi davant d'una gran gentada i de les autoritats del moment presidides pel Doctor Mondrego Arquebisbe de Barcelona i pel mateix Governador Civil Correa Weglison. Un cop inaugurat el nou temple, l'agrupació va seguir durant anys gaudint d'un gran prestigi fins que, amb el pas del temps, començaren a faltar els valuosos elements fundacionals que varen ser subtituïts pels joves que en aquell moment s'hi anàven incorporant.
Així va continuar fins al 17 de març de 1974 data de la mort de Mossén Joan. Immediatament es va fer càrrec de la direcció del grup en Jordi Carrau i durant anys va dirigir la Schola, fins l'any 1980. Davant la manca de veus masculines es va resoldre donar entrada a veus femenines i va ser així com va néixer la Coral Englantina, que a partir d'aquell moment a part de les seves activitats com a Coral independent, va continuar fent el servei religiós a la Parròquia.
Durant el rectorat de Mossén Ramón Cors es va decidir formar el Cor Sant Joan, sota la direcció d'en Xavier Nogués que tot i dedicant-se principalment al servei parroquial va fer petits intercanvis amb corals amigues. També en aquesta època, elements de la Coral Englantina col.laboraven en les misses de Sant Joan.
L'any 2002 es fa càrrec de la direcció en Jordi Boltà, que va impulsar una activitat del Cor molt més participativa sense oblidar, el seu principal objectiu de servir a la Parròquia. Així es va anar desenvolupant durant tot el rectorat de Mossén Josep Maria Galvany sent l'últim concert sota la seva direcció el 20 de desembre de 2008.
Des de 2009 i fins l'actualitat la direcció del Cor Parroquial és a càrrec d'en Lluís Bregel.
Composició actual del Cor Parroquial
Director: Lluís Bregel Ortega
Organista: Albert Andrés Zaragoza
Sopranos: Dotze persones. Helena Cayuela Peiró, Mª Carme Jiménez Caro, Mª Rosa Lluch Alsina, Mª Teresa Giralt Maymús, Carmen Soriano Garrido, Pilar Dicenta Sousa, Mercè Giménez Camí, Mª Lluisa Carbonell Rufart, Teresa Martin Gutierrez, Mª Carmen Vidal Viladomiu, Pepita Sarriol Acols i Mª Carmen Ortega Candela.
Baixos: Nou persones. María Martinez Navarro, Beatriz Romaguera Caparrós, Marga Ramos Ortún, Antoñita González Muniain, Conchita Puig Villarroya, Juanita Jiménez Rodriguez, Juan Sanjuán Castillo, Felipe González Gómez, Victorio Hernández Santa.

Algunes d'aquestes veus tenen coneixements musicals i la resta, canten per afició i col.laboració amb la Parròquia.
Les principals activitats de la Coral són per donar suport a la Parròquia, destacant les actuacions en les Misses més importants de l'any, Divendres Sant, Dilluns de Pàsqua, Festa Major de Sant Joan, Missa del Gall, Missa de Santa Cecilia, Missa d'Estiu i alguns casaments i celebracions que ho demanen.