19 de jul. 2021

Assemblea anual de la Federació Catalana de Passions

 


Dissabte 10 de juliol, a Olesa de Montserrat, va tenir lloc l’Assemblea Anual de la Federació Catalana de Passions (FCP), on la Passió de Vilassar de Mar va estar representada per Carles Malfeito, actual tresorer de la Junta de la FCP.

La temporada 2020-2021 ha estat una temporada marcada per les mesures covid i pel canvi dels responsables polítics de la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de la Direcció General de Cultura Popular i Tradicional. Les mesures covid han provocat que les diferents passions federades hagin necessitat fer servir l’enginy per reinventar-se, si el tipus de muntatge o permetia; o bé per oferir altres  propostes quan no era possible la representació, tot plegat amb la voluntat de no deixar la temporada en blanc.

En clau de futur, es va parlar de la propera temporada amb l’esperança d’una normalitat desitjada per tothom, en què les diferents passions puguin tornar a representar els seus muntatges originals; tot i que amb tota seguretat amb modificacions incorporades enguany a causa de la situació que, en paraules dels federats «han arribat per quedar-se» perquè suposen una millora o aporten nous matisos als muntatges.

Altres temes d’interès que es van comentar van ser la presentació de la temporada de Passions 2021-2022, en la qual es començarà a treballar aquesta tardor amb l’objectiu de tornar-la a fer al Palau de la Generalitat;  la Firapassió d’Esparreguera i l’assemblea de l’Europassió’22, que també es farà a Esparreguera amb motiu del 40e aniversari de la seva fundació i que aplega 80 passions de 16 països diferents.

En aquesta assemblea de cloenda es va donar la benvinguda als representants de La Passió d’Oliana i es van comunicar les possibles incorporacions d’altres Passions del territori.

(Font: nota de premsa de la FCP)